Loonwerk

Blommesteijn doet in het loonwerk de volgende werkzaamheden: grasdoorzaaien, maaien, schudden, wiersen, opraapwagens, gras/mais hakselen, ronde/vierkante balenpersen, hooipersen, stropersen, sloten, baggerspuiten, greppelfrezen, wallenfrezen, meststrooien en drijfmest uitrijden. Ook beschikken wij over een klepelmaaier van 1.90 breed.

Maaien 

Goed gras in kuilen begint bij netjes en zorgvuldig maaien. seizoen 2020 zullen wij starten met een krone  triple maaier bijzonder aan deze maaier is dat er in een werkgang op het zwad gemaaid kan worden. vol velds maaien is natuurlijk ook mogelijk indien wenst kunnen wij direct wel de slootkanten en of greppels naar binnen draaien. Voordelen van zwad maaien of enkel de slootkanten zijn dat er geen contact is met de grond. Het gemaaide gras zal schoner zijn en het ruw as gehalte lager en minder broei gevoeligheid.    

 

Hakselen

Met veel trots hakselen wij gras en mais met een nieuwe Claas jaguar 930. Onze hakselaar met grote banden is uitgerust met banden spanning  wissel systeem om minimale structuur schade achter te laten. Met een korrel kneuzer genoemd shredlage kunnen wij goede kwaliteit behalen. Indien u wenst een inkuilmiddel toe te voegen kan dat vloeibaar en in granulaat.

Opraapwagens

Gras rijden met 3 opraapwagens en een snijlengte van 37 mm   

Vierkante balen

Vierkante balen gras, hooi en stro persen wij met een new holland bb 9080. Deze pers met de balen maat 90 cm hoog 120 cm breed en lengte instelbaar naar uw wens.

 

Ronde balen

 

Gras land onderhoud

Goed grasland is zeer belangrijk voor veehouders om de juiste grassen te behouden en nieuwe bij te zaaien beschikken wij over een heva doorzaai machine. Stevig eggen onkruid verwijderen en direct bij zaaien en aanrollen. Met een werkbreedte van 6.40 m is er een hoge capaciteit te behalen om de kosten laag te houden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mestverwerking

Voor het meststrooien hebben wij 2 strautmann mestverspreiders die 8 meter breed strooien en op brede banden rijden. de mestverspreiders worden geladen door een mobiele kraan. Drijfmest doen wij uitrijden met een veenhuis tank van 10.5 kuub met een bemester van 6 meter breed en word vol gezogen met een zuigarm met turbovuller. Trekker en tank zijn voorzien van 80 cm banden.

SLoot onderhoud

 Het slootonderhoud gebeurd bij ons met een herderslootmachine met een maaikorf van 4,30 breed om de capiciteit om hoog te brengen. Voor het baggerspuiten gebruiken wij een doda baggerpomp die de bagger door middel van een verstelbare spuitkop mooi over het land heen verdeeld. Ook walkanten vrezen doen wij met een bos walkantefrees. Onder natte omstandigheden is er de mogelijkheid om met de rupskraan met maaikorf te sloten.

Blommesteijn B.V. Loon- en Verhuurbedrijf

Hogedijk 39
2435 ND
Zevenhoven

T: 0297-593272

E: info@blommesteijn.nl